بازدیدها: 0
کعبه ساختمانی ساده اما راز آلود است .
ساختمانی که عمر آن به عمر رسالت در جهان است . اگرچه نشستن و نگاه کردن به آن ثواب دارد اما انصافا تشنگی زل زدن به آن سیری ناپذیر است ( نمی دانم چرا )
دعایی نیست که در جایی از کعبه بخواهید و خداوند آن را استجابت نکند اما بعضی از نقاط بر بعضی دیگر در این موضوع برتری دارند .
المانهای کعبه عبارتند از :
– درب ورودی
ورودی کعبه بالاتر از سطح زمین است و برای ورود به آن پلکانی برایش می آورند . ورودی کعبه تنها جایی است که بر روی پرده کعبه می توانید شکافی بلند بالا ببینید و دستان حاجتمند بسیاری بر آن آویخته اند .
– حجرالاسود
همان سنگی است که داستانها فراوانی در موردش روایت شده است . از اینکه این سنگ ، سنگی از بهشت است و دست خدا بر روی زمین است تا اینکه پیامبر اسلام برای نصب آن توانست دعوای قبایل را هوشمندان فرو نشاند و در هنگام تعمیر کعبه این سنگ بدست هیچ کسی بر جای خود مستقر نشد تا اینکه جوانی آن را توانست مستقر نگه دارد ( که آن جوان ، حضرت قائم ( عج ) بود ) و …
طواف ها از مقابل این سنگ که در گوشه شرقی کعبه و در نزدیکی درب آن واقع است شروع می شود .
امروزه این سنگ را داخل غلافی مطلا نهاده اند و با سیمان سیاه محکم نموده اند و همیشه در بالای آن در کنار درب کعبه نگهبانی ایستاده است .
– رکن عراقی
گوشه شمالی کعبه است . جایی که یکی از ورودی های حجر اسماعیل بین این رکن و دیواره حجر قرار گرفته است .
– رکن شامی
در گوشه غربی کعبه قرار دارد . یکی دیگر از ورودی های حجر اسماعیل بین این رکن و دیواره حجر ایحاد شده است . از عجایب این کوشه آن است که می گویند زمانی حضرت اسماعیل (؟) در هنگام طواف به این گوشه رسید و از گرمای هوا به خداوند شکوه نمود . از آن تاریخ تا کنون نسیمی از سمت غرب به کعبه می وزد ( انصافا هم هنگام طواف این گوشه بسیار خنک و دلپذیر است )
– رکن یمانی
در سمت جنوبی و به سمت یمن قرار دارد . همان جایی است که دیوار کعبه برای ورود مادر حضرت علی به داخل کعبه شکاف برداشت . امروزه تنها بخشی از کعبه که پرده ندارد و می توان به راحتی کعبه را لمس نمود در همین نقطه قرار دارد.
– ناودان طلا
ناودانی که برای ریزش آب جاری شده از باران بر روی سقف کعبه به پائین در نظر گرفته شده .( با توجه به ممنوعیت تصویر برداری در مسجدالحرام ، این عکس یکی از نزدیک ترین عکسهایی است که توانستم با فاصله چند متری از کعبه بردارم )
– پرده
از پارچه ای ضخیم می باشد که در کارگاهی ویژه بافته می شود . سالی یکبار آن را عوض کرده و برشهایش را به نمایندگان کشورها کادو می دهند . بر روی پرده کعبه ، آیاتی از کلام الله طلابافی شده است . در ضمن در بقیه قسمتها روی پرده کعبه ، آیات و اسماءالله را با نخ سیاه دوخته اند به نحوی که بصورت سابه دیده می شود . این پرده عطری خاص دارد که مخصوص مکه است . بر محرم استشمام عطر ممنوع است بجز استشمام عطر پرده کعبه .
پرده کعبه از بالا به میله هایی بر روی پشت بام کعبه و از پائین به حلقه هایی بزرگ بر روی زمین محکم شده است .
– سقف ( پشت بام )
محلی است که ورودی ناودان طلا ، ورودی به پشت بام و میله های نگهدارنده پرده کعبه را می توان بر آن دید .
– داخل کعبه
داخل کعبه دو طبقه دارد . صندوقچه ای از قدیم در آن نگهداری می شود . دارای سه ستون است . آسانسوری (؟) هم برای رفتن به پشت بام وجود دارد . سالی دوبار داخل آن شسته می شود . کمتر عکسی از داخل کعبه در دسترس است ( با این حال به اینجا هم سر بزنید )
از عجایب کعبه آن است که با وجود تعداد فراوانی کبوتر در این مسجد ، هیچ کدامشان به خود اجازه نمی دهند پرده و پشت بام کعبه را کثیف کنند و شما هیچ کثیفی بر پرده کعبه نمی بینید .
می تونید کادویی تصویری خود را از اینجا بردارید به شرطی که هربار آن را نگاه می کنید ، دعا به عکاسش فراموش نشود .
البته در مورد کعبه و رابطه های نجومی هم تحقیقاتی شده است
چه لذتی داشت دیدن این عکس ها
ممنونم از لطفتان . از دیدن عکس ها لذتبخش تر ، دیدن خود کعبه است که امیدوارم قسمت همه شود و از دعای خیرشان من هم دوباره توفیق زیارت پیدا کنم که دلم به شدت برای آنجا تنگ شده است .